městský dům

Jednoposchoďový nárožní objekt o pěti křídlech, 12 os do ul. Zd. Nejedlého, 8 os do náměstí a 5 os do ul. U nemocnice. Fasády klasicistní. Parter do náměstí komponován - celkem 4 liché arkády se střídají s obdélnými otvory, výrazně plastická pásová rustika, nároží armováno, podokenní římsy prvního poschodí nesou konzolky. Průčelí do ulice Zd. Nejedlého poněkud jednodušší, v parteru částečně porušeno s reliéfními obdélníky nad okny v přízemí i v prvním patře. Poněkud odlišně je řešeno průčelí do ulice U nemocnice v parteru s dvojicí vchodových oblouků v pravoúhlém zarámování, pravý lichý, v prvním poschodí pod okny vpadlé obdélníky. Střechy sedlové. Vchod z ul. Zd. Nejedlého pod pátou osou zleva portálem se stlačeným obloukem v pravoúhlém zarámování s římskami s lichoběžným závěrovým klenákem, klasicistní dveře.