městský dům

Patrová budova je vystavěna na půdorysu L, delší stranou je orientovaná do ulice Kracíkova. Do ulice Kracíkova je fasáda o 10 okenních osách, do ulice Lidická o šesti okenních osách. Fasáda je pozdně klasicistní. Okna jsou s pravoúhlými šambránami a nadokenními římsami v obou podlažích. V patře jsou okenní šambrány protaženy do úrovně patrové římsy a vytvářejí pod parapety obdélníkové vpadlé plochy. Patrová i korunní římsa je výrazně profilovaná. Plochy mezi okny jsou opatřeny pásovou rustikou, v přízemí je uplatněna rustika výraznější s profilovanou spárou. Sokl je pískovcový s okny do sklepa. Fasáda v úrovni přízemí do ulice Lidická byla zjednodušena. V minulosti se zde nacházel velký předsazený řezbený výkladec provozovny, ten se nedochoval. Barevnost fasády je šedozelená s bílým architektonickým členěním a vychází z původní nalezené barevnosti z konce 19. století. Střecha je sedlová opatřená řeznou krytinou (bobrovkou a drážkovou taškou). Komíny jsou z režného zdiva. Hlavní vstup do domu se nachází pod šestou okenní osou zleva z ulice Kracíkova dvoukřídlými kazetovými dveřmi do valeně zaklenuté chodby, od tud vlevo v zadním traktu se nachází nástup na schodiště na pavlač a o něco dál vpravo schodiště do suterénu. Pavlač je zděná vynesena na kamenných krakorcích, přesah sedlové střechy je opatřen omítaným stropem s fabiony. Zábradlí lemující pavlač je kované. Dispozice obou uličních křídel je dvojtraktová, v přízemí s valenými klenbami s vrcholnicí rovnoběžnou s průčelím. Dvůr i vstupní chodba je dlážděná pískovcovou štípanou dlažbou. Nádvoří je na severovýchodní straně uzavřeno přízemní stavbou kůlen s pultovými střechami a režnou taškou. Dvorní zástavba je plochostropá.