pivovar

Podélná patrová stavba s věží sušárny a schodišťovým křidélkem na severu, vystavěná mezi 1. zámeckým nádvořím a dvorem pivovaru. Stavba zděná ze smíšeného zdiva s hladkou vápennou omítkou. Dispozice pův. dvoutraktová. E x t e r i é r: Jižní průčelí: šestnáctiosé, ve východní části s podbrádkovou podstřešní římsou. Okna šestitabulková, v přízemí 4., 5., 9. - (zde se opírá kašna) a 11. osa neobsazena, v 10., 12. a 13. ose menší okna, s provléknutou mříží, v 15. ose novodobé, v 16. starší dvoukřídlé dveře s původním kováním. V patře neobsazena 16. osa, nad 15. a 16. osou nástavba s dvoudílnými půdními okénky. Nejzápadnější část se 17. okenní osou sjednocena s průčelím čp. 2 - popis viz čp. 2 Severní průčelí: osmnáctiosé, v rozsahu do 8. osy s novou hladkou světle béžovou omítkou a bílou podbrádkovou římsou, 3. osu tvoří schodišťové křidélko s profilovanou mezipatrovou římsou a pod ní ukončenými šikmými nárožními opěráky s hrubou šedou omítkou. 17. osu tvoří z hmoty vystupující, silně převýšená čtvercová věž z lomové opuky, s profilovanou podstřešní římsou a stěnami členěnými hladkými lisenovými rámy a drsnou zbylou plochou. Průčelí v 9. - 16. ose se zbytky nažloutlé omítky na kamenném zdivu, novodobě osazená okna v cihelných zazdívkách. Okna celoplošná, nedělená, v přízemí ve 3. ose z 1/3 proskl. dveře, v 1. ose pravoúhlý okosený portál s dvoukřídlými výplňovými dveřmi, 4. ocelová vrata, 7., 10. a 13. ose ocelová vrata. Střecha: sedlová, s pálenými taškami (bobrovky, francouzky), množství oplechovaných vikýřů s dvoudílnými okna a pultovými stříškami. Komíny hrubě omítané, na věži nízká stanová střecha vrcholící osmibokým komínem z režných cihel .