socha sv. Jana Nepomuckého

Ze čtyřboké základny vyrůstá sokl ukončený vyloženou profilovanou římsou, základna i sokl se zužují, jsou konkávně projmuté a v rozích vytažené do křídel se zkosenými hranami, na křídlech v horní části pod římsou se nachází voluty, ve spodní části při základně se křídla zalamují a výrazně předstupují. V rozšířené spodní části soklu se uprostřed nachází vystupující oválné madailony nesoucí na čelní straně rytý nápis v kapitále: HAVSTA/FERT. MOLD/AVA STELLA/OBINNOXIE PA/SSAS REGIS/QVERELA/S//. Kolem medailonu a nad ním obíhá stuha na koncích stáčená do volut doplněná vegetabilním ornamentem. Na ostatních stranách soklu se v medailonech nachází reliéfy biskupa s mitrou a berlou, sv. Martina na koni dělícího svůj plášť a reliéf vinného hroznu, pod nímž se ve spodní části medailonu nachází rytý nápis v kapitále: J. G. ZVPPA. Kolem medailonů jsou vedeny stuhy stáčené na koncích do volut, stuhy nad medilonem s biskupem a vinným hroznem obsahují ryté nápisy v kapitále: nad biskupem - PROSPERA EX ADVERSIS CAELVM PERSOLVIT OPRESSIS//, nad vinným hroznem - SALVS EX VNDIS LICET DE PROFVNDIS//. V horní části soklu se nachází reliéfní vavřínové věnce rámující reliéfní výjevy, na čelní straně scénu shazování sv. Jana Nepomuckého z mostu, na dalších stranách reliéf sv. Jiří bojujícího s drakem a Kristova křtu v Jordánu, v jednom věnci je umístěn nápis v kapitále: IOANNES/CORDE ZELANTE/VNIVERSO PRO POPVLO/ANATHEMA/EREXIT/LABORIOSVS/VBI VIXIT/ANNIS//. Nad věnci vystupují vegetabilní ornamenty, které rovněž zdobí voluty na vystupujících rohových křídlech. Na soklu spočívá oblačná základna, na je umístěna socha. Prostovlasý světec v kanovnickém rouchu v pozvihnuté levici třímá zlacený kříž, pravou rukou odtaženou od těla drží biret, hlava je mírně skloněna, pohled je upřen vzhůru.