dům

Dům byl postaven po požáru roku 1859. Je řadový trojpodlažní se sedlovou střechou s hřebenem souběžným s komunikací. Uliční průčelí je pětiosé, horizontálně členěné kordonovou římsou mezi přízemím a prvním patrem a profilovanou korunní římsou nesenou volutovými konzolami. Přízemí je zdůrazněno rustikou. Nad okny prvního patra jsou nadokenní římsy, nesené konzolami, v suprafenestrách je štukový ornament (řešení velmi podobné jako u č.p. 67). Fasáda je pojednána ve dvou odstínech okru (prvky jsou tmavší). Okna jsou obdélná, osazená ve špaletě, dělená poutcem v horní třetině na čtyři křídla, ta jsou dále nečleněná. Vrata jsou dvoukřídlá se segmentovým zakončením, kombinované konstrukce (svlaková nosná část, kazety na lícové straně). Dvůr je přístupný průjezdem. Dvorní průčelí má v přízemí (které je z důvodu svažitého terénu prvním patrem) a prvním patře pavlače na kamenných krakorcích. Dřevěná část pavlače se sloupky a laťovým zábradlím je novodobá. Horní pavlač je krytá plechovou stříškou. Okna jsou shodná jako na uličním průčelí. Přízemí je klenuté segmentovými klenbami se vpadlými zrcadly. Patra tvoří nájemní byty. Krov je dvouúrovňový, hambalkové soustavy, spodní úroveň podepřená ležatou stolicí (vazby u štítů mají dvojitou stojatou stolici), střední úroveň tvoří dvojitá stojatá stolice. Sklepy jsou víceúrovňové, horní úroveň je klenutá plackovými klenbami do pasů, spodní tesaná ve skále. Dvorní objekt, využitý k bydlení, je dvoupodlažní na obdélném půdorysu se sedlovou střechou, krytou pálenými taškami. Patro je přístupné po dřevěném schodišti. Na západní hranici parcely stojí drobnější zděný hospodářský objekt s pultovou střechou.