usedlost

Jednopatrové stavení zděné z lomového kamene, omítané. Střecha je sedlová s podlouhlými větracími otvory. Krytina je pálená taška bobrovka. Hlavní průčelí je tříosé. Okna v líci se štukovými rámy. Po stranách průčelí štukové pilastry. Okna jsou dvojitá, vnitřní i vnější s poutcem. V patře okolo středního okna reliéfy jelenů. Ve štítu malá okna s poutcem. Levé boční průčelí je čtyřosé, zprava 1+1+2. Po stranách průčelí opět štukové pilastry. Okna jsou obdélná se štukovými rámy, výplně dvojkřídlé, každé křídlo o třech čtvercových tabulkách. Dveře ve druhé ose zprava jsou v dřevěné zárubni, dvojkřídlé, dřevěné s výplněmi a světlíkem. Zadním průčelím přiléhá obytné stavení k sušárně s chlévem. Pravé boční průčelí je jednoosé, okno je typově stejné jako na hlavním průčelí.