usedlost

Zděná stavba obdélného půdorysu, štítově orientovaná do prostoru návsi, zastřešená polovalbovou střechou pokrytou dvojitě kladenou pálenou taškou bobrovkou. Střecha v obou rovinách pročleněna zděnými sedlovými vikýři. Hlavní průčelí (jižní) je štítové, dvouosé, okenní otvory výškově obdélné, s hladkými šambránami, ve štítu dva obdélné okenní otvory. Západní průčelí je tříosé v pravidelném rytmu, okení otvory výškově obdélné, střední okno horizontálně obdélné. Fasády členěny na všech průčelích lizénovými rámci. Severní štítové průčelí je orientováno do dvora, bez okenních otvorů, ve štítu okno na výšku obdélné, uzavřené segmentovým obloukem osazené původní dřevěnou výplní členěnou na šest tabulek. Patrová římsa pod štítem vysazena, pokryta taškami. Okenní výplně novodobé Euro, členěné na šest tabulek. K východnímu průčelí stavby, směrem do dvora, přístavba obdélné předsíně (z pol. 20. st.) zastřešená pultovou střechou.