dům

Dům dvoupodlažní, na obdélném půdorysu, průčelí novodobě upravené, se třemi okenními osami v patře, s dvoukřídlými okny bez dalšího dělení v líci fasády, v přízemí vstup do chodby a sdružené okno ze dvou novodobých dvoukřídlých oken., omítky novodobý břízolit. Sklepy dvoupatrové, spodní ve skále, horní z pískovcových kvádrů valeně zaklenutý, přízemí necková a placková klenba, část plochostropá s novodobou disposicí, patro plochostropé. Fasáda tři okenní osy, novodobé rozměry oken i otvorů, v přízemí široký výkladec s masivní, nevhodnou mříží. V polosuterénu se zachovala zadní komora s masivními zdmi a kamennou valenou klenbou. Chodba u komory s novější klenbou segmentovou. Jižní dvorní průčelí o třech okenních osách dvě okna původních rozměrů s okny do T a jedno trojdílné, pavlač na ocelové konstrukci s laťkovým zábradlím, zachovaný záchodový rizalit. Sklepní prostor uprostřed disposice je zaklenutý půloválně z kamene, dolní sklep vyhloubený ve skále. Stavení ve dvoře novodobé. Dům orientovaný okapově k náměstí, krytina tašková, krov vaznicový po polovině 19. století.