dům

Dům byl pravděpodobně postaven po požáru roku 1859 na starších základech, fasáda uličního průčelí pochází asi z 20. let 20. století. Dům je řadový trojpodlažní se sedlovou střechou krytou plechem (hřeben souběžný s náměstím). Uliční průčelí je trojosé, jednoduše geometricky členěné, opatřené novodobým fasádním nástřikem. Okna v patrech jsou dělená poutcem v horní třetině na čtyři křídla, vnější osazená v líci fasády, ven otevíravá. V přízemí je rozměrný výkladec a dvoukřídlé rámové historizující dveře (dle sdělení majitelky přenesené z jiného objektu). Dvorní fasáda je hladká. Přízemí je klenuté, zčásti zrcadlovými, zčásti segmentovými valenými klenbami. Schodiště do pater je trojramenné se středním světlíkem. Krov je trojúrovňový hambalkové soustavy, ve spodní úrovni je trojitá stojatá stolice, ve střední dvojitá. Sklepy jsou trojúrovňové. Horní sklep je zaklenut cihelnou segmentovou valenou klenbou, střední kamennou plnou valenou klenbou, spodní vytesaný ve skále má klenbu vybetonovanou. Dvorní přízemní objekt obdélného půdorysu zcela novodobě upraven.