dům

Dům byl postaven po požáru v roce 1859. Je řadový, dvoupodlažní na obdélném půdorysu se sedlovou střechou s hřebenem souběžným s náměstím. Uliční průčelí je trojosé, zcela novodobě upravené. V přízemí tvoří první osu vstup do domu s dvoukřídlými palubkovými dveřmi s horní částí prosklenou. V druhé ose je rozměrný výkladec s mříží, ve třetí ose vstup do provozovny s dvoukřídlými palubkovými dveřmi s horní částí prosklenou. Pod výkladcem je umístěno sklepní okénko s historizující mříží. V patře jsou tři obdélná, dvojitá, dvoukřídlá novodobá okna, osazená v hloubce špalety. Přízemí si zachovalo historické členění - při krajích a mezi jednotlivými osami jsou kanelované lizény. Toto členění pochází pravděpodobně z období první republiky (ještě v roce 1912 byl dům členěn zcela jinak). Patro je provedeno v břízolitové omítce ve třech pásech - v šíři oken je okrový pás, zbylé části jsou načervenalé. Střecha je kryta plechem. Dvorní průčelí je hladké bez členění, s novodobými dvou - a trojkřídlými okny. Ve střeše je rozměrný (v celé šířce střechy) pultový vikýř se dvěma dvoukřídlými okny. V zadní části dvora stojí zděný objekt se sedlovou střechou, krytou cementovými drážkovými taškami. Do interiéru nebyl umožněn přístup. Podle průzkumu z roku 1963 je dům podsklepen jedním sklepem s valenou klenbou.