vila Rudolfa Larische

Dvoupodlažní stavba členitého půdorysu s vystupujícím mladším severním křídlem s válcovým rizalitem schodiště na jeho západní straně, s dekorativně řešenými fasádami. Střechy vily jsou mansardové, valbové a sedlové, kryté šablonovou krytinou imitující břidlici. Původní dekorativně řešené vikýře byly v minulosti nahrazeny jednoduchými obdélnými okny. Průčelí domu rytmizují rizality s formálně různě řešenými štíty, profilovanými římsami, pásovou rustikou, pilastry a pilastry s pásovou bosáží, četné dekorativní štukové prvky (maskarony, girlandy, závěsy, mušle, dekorativní klenáky, zubořez, …), štukové parapetní balustrády, štukové profilované šambrány obdélných oken členěných příčlí nebo příčlí a sloupkem, střídání režných a omítaných ploch zdiva ve 2. NP, strukturovaná hrubozrnná omítka v partii soklu. Západní vstupní průčelí je tříosé se středovým rizalitem se štítovým nástavcem a s edikulově rámovaným hlavním vstupem, který je osazen dvoukřídlými novodobými kazetovými dveřmi s půlkruhovým nadsvětlíkem s osazenou původní kovovou, paprsčitě členěnou mříží. Jižní průčelí je pětiosé se středovým rizalitem s mohutným štítovým nástavcem. Ze severní strany vystupuje obdélné křídlo s válcovou věží schodišťového prostoru na západní straně, se samostatným služebním vchodem s původními vstupními dvojkřídlými kazetovými dveřmi s prosklenou výplní v horní polovině, krytou původní mřížkou s historizujícím ornamentem. Severní štítové průčelí vystupujícího křídla je dvouosé, bez oken, členěno pouze strukturovanou podezdívkou, bosáží, lisénami, římsami a kombinací režného a omítaného zdiva. Východní průčelí rytmizuje dvouosý rizalit se štítovým nástavcem, dvoupodlažním průběžným arkýřem s plechovou cibulovou bání s četnými řemeslnými detaily a dekorativními prvky a v JV nároží vloženým balkonem vynesený nárožním bosovaným pilířem a dvojicí sloupů. Prostor balkonu ohrazuje kovové zábradlí s rozvilinovým dekorem, členěné hranolovými zděnými pilířky. Nízké zábradlí stejného typu vymezuje rovněž prostor pod balkonem, který je přístupný několikastupňovým schodištěm z východní strany. Pod balkonem je umístěn peněžní automat v místě původního okenního otvoru. Východní průčelí severního křídla je dvouosé. Okenní otvory jsou pravoúhlého tvaru, symetricky rozmístěné vzhledem k osám průčelí, vyplňují je nová jednoduchá dřevěná okna bez profilace (eurookna), několik oken je okrouhlých, se segmentovým nebo s lomeným obloukem (do suterénní společenské místnosti). Hlavní schodiště osvětlují ze severní strany čtyři vertikály obdélných oken se čtyřmi kastlíkovými jednokřídlými okenními výplněmi, dělenými ve středních řadách příčlemi na tři tabulky, ve spodní a horní řadě vitráže s rozetovým dekorem, s dochovaným původním zavíracím mechanismem.