měšťanský dům

Řadový dvoupatrový měšťanský dům situovaný v rohu Malého náměstí, zděný (ve sklepech kamenné, výše převážně cihelné zdivo), hladce omítaný, nátěr světle okrový, očištěné kamenné články. Střecha s hřebenem rovnoběžným s průčelím, krytina tašková. Parcela s uzavřeným dvorem, bez dvorní zástavby. Exteriér: Uliční průčelí: trojosé průčelí, v přízemí pásová rustika a dvojice pískovcových půlkruhových portálů, levý s patkami, hranolovými hlavicemi a klenákem, zdobení rytými rámci, dveře nepůvodní, pravý hladký, pouze s klenákem a kovanými háky pro krámcové dveře. Nad přízemím a mezi patry kordonové římsy, okna mají jednoduché šambrány, v 1. patře společnou parapetní římsu, ve 2. patře dělené římsy. Okna dvoukřídlá, šestidílné členění, historizující. Mohutná profilovaná římsa ukončuje průčelí. Dvorní průčelí trojosé, členěné širokými kordonovými pásy, okna v šambránách s lištou, nepůvodní, historizující členění. Střešní okna.