fara

Areál fary čp. 1 se nachází ve středu obce, jihozápadně od kostela Nanebevzetí Panny Marie. Fara čp. 1 je situována ve východní části areálu, podélným průčelím je obrácená k přístupové cestě ke kostelu. Hospodářské zázemí tvoří tři stojící objekty a dvě torza. Zachované jsou hospodářská budova I., umístěná v západní části severní strany areálu, stodola v západní části jižní strany a kolmo k ní přistavěná hospodářská budova II., vyplňující jižní stranu západní části areálu. Jižní část předzahrádky před farou ohraničuje na západní straně ohradní zeď I., na kterou navazuje oplocení. Podobně je tomu i v severní části předzahrádky, kterou na severu a západě uzavírá ohradní zeď II. (na východní straně je opět oplocení). Celek doplňuje ještě brána, situovaná mezi stodolu a ohradní zeď I.