kolektivní dům

Jedná se o bytový výškový dům s prvky kolektivního bydlení včetně tzv. dětského křídla (jesle, mateřská škola, družina) v části přízemí. Budova je volně stojící dvanáctipodlažní obdélného půdorysu z betonového skeletu a režného cihelného výplňového zdiva. Je kryta plochou střechou s terasou a betonovou pergolou. Na budovu přímo navazuje přízemní nástavba, přístupná suterénem budovy, kde byly umístěny jesle a mateřská škola. V přízemí objektu byla navržena restaurace, klubovna a na terase tělocvična. Dům zahrnuje 26 třípokojových bytů 55-62 m2 a 76 dvoupokojových bytů (39 m2), vybavených kuchyňskými linkami. Pokoje bylo možno flexibilně upravit pomocí montovaných příček z dřevěných panelů. Konstrukčně se jedná o ve Zlíně osvědčený monolitický železobetonový skelet. Balkóny jsou vyrobeny z betonových prefabrikátů.