výšinné sídliště Teplá Skála

Z od Kaliště v lese podlouhlý úzký skalnatý hřeben na mírném návrší, tahnoucí se ve směru JZ - SV. Na S části tohoto hřebene, oddělené od J části běžným lesním terénem s cestou, se nachází výšinné sídliště s osídlením především ve střední fázi eneolitu (chamská kultura). Osídlení využilo pravděpodobně jen JZ část této lokality, kde jsou na vrcholku hřebenu k tomu vhodné plošiny a mírné svahy v horních partiích hřebenu. SV část hřebenu je značně úzká a rozeklaná, s kamennou sutí na svazích. SV ukončení hřebenu zničil lom. Osídlení ze stejné doby je doloženo i nedaleko, JJV od Kaliště na lokalitě Koubova skála (r.č. 32143/4-3021), jde o oblast v této době intenzivně osídlenou. Lokalita je porostlá vzrostlým řídkým smíšeným lesem.