bývalý hospodářský dvůr

Areál bývalého hospodářského dvora s tzv. starou zahradou se rozkládá jihovýchodně od kláštera. Je obehnán zděnou ohradní zdí. Samotný objekt má pravidelnou zhruba čtvercovou čtyřkřídlou dispozici s uzavřeným vnitřním nádvořím, které je přístupné dvěma vjezdy. Hlavní je v západním a boční v severním křídle. Z pravidelné dispozice na jižní straně vybíhá zkosený rizalit zaniklého barokního skleníku. Objekt je až na část severního křídla přízemní. Je zastřešen sedlovými střechami o stejné výši střešního hřebene. Směrem do dvora nesou část střechy kamenné krakorce. Podkroví je děleno požárními štíty, jedním v severním a dvěma v jižním křídle. Okna i dveře mají novodobou konstrukci i členění. Na severní a západní fasádě jsou osazeny barokní košové mříže. Barokní portály s nadsvětlíky ve dvoře jsou dochovány ve fragmentech. Západní a východní fasáda je sedumnáctiosá, severní a jižní osmnáctiosá. Při jihovýchodním nároží je přistavěno dvouramenné kamenné schodiště, ze kterého je přístupné zvýšené přízemí. Hlavní vjezd a průchod pro pěší je rámován obloukově ukončenými portály s plochými římsovými hlavicemi a hladkými vrcholovými klenáky. Vstupní fasáda je členěna sdruženými pilastry s římsovými hlavicemi, na které dosedá kladí s metopami a triglyfy. Na pravé straně je kladí odstraněno. Okna rámují hladké lištové šambrány s ušima. Boční fasády člení hladké sdružené lizénové rámy. Okna na severním průčelí jsou rámována štukovými šambránami shodnými se západním průčelím, okna na východní a jižní stěně nejsou rámována. Na severovýchodním nároží jsou v půdním polopatře dochována obdélní okna, zčásti se šambránami, zčásti slepá a zčásti s mříží. Na oknech patra jsou osazeny klasicistní košové mříže. Pilastry i lizénové rámy byly hladké, plochy mezi nimi byly odlišeny strukturovanou vápennou omítkou. Starší komíny mají zešikmené komínové hlavy, klempířské konstrukce jsou vyrobeny z pozinkovaného plechu.