Morýsovy domy

Morýsovy domy jsou pojmenovány podle předsedy Národního výboru Velkého Zlína Viléma Morýse, za něj se začaly ve Zlíně opět stavět byty. Obě stavby jsou totožné. Samostatně stojící osmietážové chodbové domy, obdélného půdorysu. Základem stavby železobetonový skelet, vyplněn cihlovým spárovým zdivem, s užším středním polem. Z fasády vystupují nosné betonové sloupy a balkony. Jsou umístěny na podélných stranách objektu, v 6-ti osách. Okna jsou pravoúhlá, s přiznanými betonovými překlady. Po obvodu obíhá sokl z umělého kamene. Domy s plochou střechou, poslední etáž je upravena jako střešní terasa. Střední částí budovy u východní fasády prochází schodiště, po stranách doplněno o dvě výtahové šachty. Schodišťová část je od obytných oddělena dveřmi, za nimi spojovací chodba se vstupy do bytů. V přízemí nebytové prostory, terasy na jižních stranách (objekty byly budovány jako provozní celek). Okna vsazena do dřevěných rámů, prosklená vchodová stěna v kovovém rámu. Materiál: železobeton, režná cihla, umělý kámen, sklo.