městské lázně

Samostatně stojící jednopatrová podsklepená stavba obdélného půdorysu na soklu z umělého kamene. Stavba je tvořena osmi moduly, vymezenými betonovými sloupy s plochou vyplněnou režným zdivem. Každý modul je šestiosý, okna jsou podélná, nečleněná. Modul vstupního průčelí je situován na osu a je členěn vertikálním prosklením. V tomto modulu je vstupní hala, z níž vede jednoramenné schodiště s podestou do patra. V patře vedou z centrálního modulu dvě konvexně tvarovaná ramena schodů k hale s bazénem. Prostory po obou stranách vstupního modulu prošly v nedávné době podstatnou úpravou a jejich dispozice není původní. Hala s bazénem je na jedné straně vymezena terasami, z nichž vede několik schodišť k bazénu, a na jižní straně prosklenou stěnou, která je otvíratelná, čímž je umožněno propojování vnitřního a vnějšího prostoru. Ve sklepě jsou technická zařízení. Zachovaný vstupní interiér je vydlážděn dlažbou z drobných keramických dlaždic čtvercového a obdélného tvaru různých velikostí. Materiál: beton, režná cihla