kaplička sv. Floriána

Na okraji obce při polní cestě umístěn objekt kapličky sv. Floriána. Volně stojící objekt na obdélném půdorysu je ukončen segmentovým závěrem. Hladká fasáda je členěna nízkou podezdívkou typické modré polychromie. Je prolomena na bočních stranách vždy jednou okenní osou s oválnými volskými okny a osazené okny pravidelné šestidílné osnovy. Průčelí se skonesými nárožími je na osu prolomeno hlavním vstupem segmentově zaklenutým a profilovanou archivoltou. Ve vrcholu je završena obježnou podstřešní profilovanou římsou. Průčelí je pak završeno hrotitým a mírně vydutým štítem, završeným ve vrcholu latinským křížem. Ve středu štítu je pak umístěna půlkruhově zaklenuta nika. V nice je umístěn zasazený v mramorové podnoži na plechu malovaný obraz sv. Floriána. POdstřešní římsa nese sedlovou střechu v závěru zvalbenou. Prostor kaple je zaklenut valenou klenbou. rozměry: cca 2,5 . 3,8 m, výška cca 5,5 - 6m materiál: kámen, cihla, omítka, krytina - pálená taška