zámek

V prostoru komplexu parku a zámku je situován trojkřídlý dvoupodlažní zámek. Hladká fasáda je členěna přízemním soklem suterénu, vyrovnávající mírný svah, v němž je zámek umístěn. Mezi přízemím a prvním patrem probíhá profilovaná oběžná kordonová římsa a ve vrcholu je ukončena fasáda profilací deskové podstřešní římsy. Zahradní prčelí je prolomeno ve dvanácti okenních osách pravoúhlými obdélnými okny v mělké lištové šambráně, osazených dvoukřídlou okenní výplní s pevným příčníkem. Okna prvního patra jsou výškově akcentována. V rozsahu krajních čtyř os přízemí jižní fasády je přistavěna krytá zimní zahrada. Kratší západní fasáda je z prostoru přízemí spojena s oratoří blízkého kostela krytou chodbou. Nepravidelný tvar obou úzkého a širšího křídla napovídá o patrně začlenění starší hmotové dispozice trvze. materiál: kámen, cihla, omítka, krytina - plech