stáje

Stáje jsou dvoupodlažní zděná a omítnutá budova, zasazená do terénu. Postavená je na obdélném půdorysu. Jihozápadní průčelí má v pravé části mohutné a vysoké dvoustupňové opěráky, jejichž horní část sahá až do poloviny výše horního podlaží. Fasádu člení jednotlivé okenní otvory – v přízemí zhruba čtvercové, v patře obdélné, orientované na šířku a výrazně menší. Nahoře jsou zaklenuté do velmi mírného segmentového oblouku. Zhruba v polovině stěny je pozůstatek po přístavku, nad ním je segmentově ukončený podávací otvor. Severozápadní strana má v dolní části uprostřed vjezd, patro je bez otvorů. Nad stěnou se zvedá trojúhelný štít. Protější strana je z velké části zakrytá rozměrným přístavkem, takže je viditelný pouze štít se štěrbinovými větracími otvory. Severovýchodní průčelí má v dolní části pět zaslepených otvorů, v horní úrovni dva obdélné podávací otvory. Sedlovou střechu kryje vlnitý plech.