hospodářská budova II.

Jde o zděný a omítaný přízemní objekt, složený ze tří dílů. Na jihovýchodě se na něj v ose napojuje hospodářská budova I., na severovýchodě hospodářská budova III. Část, přistavěná k hospodářské budově I., je o něco nižší než oba sousedi. Obdélný půdorys rozšiřuje v pravé části severovýchodního průčelí obdélný přístavek s novodobými výplněmi otvorů a s pultovou střechou krytou bobrovkami. V levé části fasády jsou tři obdélné dveřní otvory. V prvním a druhém zleva jsou jednokřídlé plechové dveře, v třetím zleva dvoukřídlá dřevěná vrata. Sedlovou střechu kryjí bobrovky. Druhá část budovy navazuje na první v ose na severozápadní straně, je o něco vyšší, je tak viditelná část jihovýchodní stěny s trojúhelným štítem. Jihozápadní a severozápadní fasáda jsou dnes bez otvorů a tak je viditelné zdivo z lomového kamene, doplněného u otvorů a v horním úseku štítu cihlami. V jihozápadní stěně jsou zprava dva menší okenní otvory a tři větší. Zabezpečené jsou mřížemi. Západní nároží a střed severozápadní strany zpevňuje směrem vzhůru se kónicky zužující kamenný opěrák. V dolní části štítu je na levé straně menší oblý okenní otvor, nahoře jsou štěrbinové větrací otvory. Sedlovou střechy kryjí tašky esovky. Dosti krátká třetí část hospodářské budovy II. se napojuje kolmo na část druhou. Má obdélný půdorys a sedlovou střechu s taškami esovkami. K její severovýchodní straně je připojena hospodářská budova III.