hospodářská budova I.

Jde o zděný a omítaný patrový objekt na obdélném půdorysu. Na severozápadě se na něj v ose napojuje hospodářská budova II., na jihovýchodě novodobá přístavba garáží s terasou na střeše. Severovýchodní průčelí budovy je čtyřosé, výplně otvorů jsou – jako v celém objektu – novodobé. V přízemí jsou v pravé ose obdélné dveře, z části prosklené. Ve zbývajících osách jsou okna ve špaletě, rozdělená svisle na poloviny. Nad oknem v ose druhé zprava je ve stěně zazděná kamenná deska s vyrytým sluncem, v jehož středu je monogram IHS (odkaz na dřívější vlastnictví areálu jezuity). Ve všech osách prvního patra jsou stejná okna, umístěná ve špaletě. Členěná jsou jednou svislou a jednou vodorovnou příčlí do tvaru latinského kříže. Dolní část jihovýchodní fasády zakrývá přístavba, v trojúhelném štítu jsou dvě menší obdélná okna vedle sebe, rozdělená svislou příčlí na poloviny. V pětiosém patře jihozápadní strany jsou ve všech osách stejná okna jako na protější straně. Ze severozápadní strany je viditelná pouze část štítu, která je bez otvorů. Dům má sedlovou střechu, krytou bobrovkami. Stejné tašky chrání postranice obou štítů, které jsou mírně vyšší, než vlastní střecha.