nájemní dům

Tří částečně čtyřpatrová nárožní budova, založená zhruba na půdoryse písmene L, se dvěma pohledově se uplatňujícími průčelími, obrácenými do ul. Koliště a Milady Horákové. Budova je vyzdvižena na ponoži, která vyrovnává mírnou svažitost terénu na ul. Milady Horákové a přechází ve zvýšené přízemí. Nároží budovy je akcentováno polygonálním arkýřem, který probíhá ve výšce 1. až 3. patra a je završen cibulovou helmicí s lucernou. Obě průčelí s vyváženým vertikálním a horizontálním členěním jsou osmiosá a centralizovaná pomocí ústředního rizalitu, ve kterém je na úrovni 1. patra na konzolách vyzdvižen balkónek. Okenní osy rizalitů a pravé poloviny průčelí do ul. Milady Horákové jsou tvořeny zdvojenými okny, zasazenými ve společné pilastrové edikule. Přízemí a nároží rizalitů jsou bosované, plocha horních pater je zdobena v omítce naznačenou bosáží. Ve 3.patře jsou meziokenní pilíře pokryty deskami se strukturovanou omítkou. Přízemí je prolamováno okny se segmentovými záklenky, která jsou v rizalitu průčelí do ul. Koliště a v ose nalevo od něj nahrazeny velkými vstupními otvory. Ostatní okna jsou obdélná a pomocí parapetních a nadokenních výplní jsou spojována do souvislých okenních os, rozdělených horizontálami patrových říms. Suprafenestry oken zdobí florální a geometrický štukový dekor. Ve 3. patře jsou okna rámována pilastry, které nesou podstřešní kladí s vlysem zdobeným rámy se štukovým florálním dekorem a konzolovou korunní římsou. Tytéž formy se uplatňují také na arkýři. Hladké nádvorní průčelí je prolamováno většinou obdélnými okny. Obě křídla jsou završena sedlovou střechou s novodobou nadstavbou polopatra.