Drofův dům

Samostatně stojící, desetipodlažní objekt obdélného půdorysu. Základem stavby železobetonová monolitická konstrukce o modulu 6 x 6 metrů, jednotlivá pole jsou vyplněna pásovými okny a betonovými vyzdívkami jejichž povrch je zvrásněn. Z fasády vystupují vertikálně probíhající nosné sloupy. Boční strany jsou prolomeny pravoúhlými okny a loggiemi se zábradlím z betonových prefabrikátů. Hlavní vchod umístěn na středovou osu, přístupný po krátkém schodiště, chráněn betonovou stříškou. Objekt s rovnou střechou, na vrc střešní terasa. Středem domu, při zadní fasádě, prochází centrální schodiště, projevující se navenek odlišným členěním fasády. Jednotlivá patra tvořena podélnou chodbou se vstupy do bytů. Okna vsazena do kovových rámů, stejně tak i vstupní prosklená stěna.