kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple je situována na hřbitově, severně od obce, v blízkosti rozcestí silnic na Žitovlice a na Bošín. Hřbitov, vymezený plotem mezi cihlovými sloupky, je poměrně rozsáhlý. Nacházejí se zde pouze nové náhrobky. Kaple sv. Jana Nepomuckého představuje velmi kvalitní, orientovanou barokní centrálu s nízkým odsazeným presbytářem, ukončeným apsidou a s předsíní na západní straně. Objekt kryje stanová mansardová střecha, předsíň je završena sedlovou střechou s výrazným sanktusníkem. Nejdekorativněji je pojednáno pohledově exponované západní průčelí předsíně. Presbytář se v ose otevírá portálem s profilovaným pískovcovým ostěním, stěny lodi každá jedním segmentově uzavřeným oknem. Předmětem ochrany je kaple sv. Jana Nepomuckého a příslušný pozemek.