kaplička sv. Vojtěcha

Čtvercová zděná stavbička z opuky. Vchod z východu, před ním 3 stupně. Dvoukřídlé dveře. Nade dveřmi horizontálně rozdělené segmentové okénko. Před dveřmi 3 schůdky. Fasáda členěna soklem a hladkým pásem, z něhož mimo západní stěnu vyrůstají pilastry. Pilastry na V straně mají hlavice s volutami, na straně J a S hlavice římsovité. Nad pilastry ze tří stran hladký vlys uprostřed vykrojený stlačeným obloukem. Na J a V straně oblouk s profilovaným orámováním, na straně severní bez rámu. Na J straně plochý výklenek - obdélník převýšený obloukem. Kolem hladký rám. Na S straně pod obloukovou profilovanou římsou plastický letopočet 1803 . Přední nároží v ustoupení zaoblena, volutové konzolky. Profilovaná podstřešní římsa. Střecha jehlancová zvedá se ze čtverce v osmiúhelník. Osmiboká lucerna s cibulovitou stříškou s kovaným křížem. Střecha pobitá plechem. Vnitřní prostor sklenut plackou. Nad mensou výklenek s konchou, v bočních stěnách segmentové výklenky. Kolem kapličky zahrádka proti terénu zvýšená. V podezdívce zakotven kovaný plůtek s dvojími dvířky po stranách vchodu. Předmětem ochrany je kaplička a příslušný pozemek.