zahrada

Zahrada se rozkládá kolem vily, na pozemku svažujícím se k jihu. Na ostatních stranách je totiž značně omezena vozovkou. V jižním oplocení je vjezd pro automobily před jižní terasu, v níž jsou garáže. Z tohoto vyasfaltovaného prostranství vede vyasfaltovaná cesta na západ, která se krátce na to stáčí k severu, kde pokračuje podél západního okraje terasy, až se na severu stáčí k východu na vyasfaltované parkoviště mezi severním průčelím vily a jižními průčelími kůlny a bývalé vodárny. Zahrada je řídce porostlá vzrostlými stromy či keři mezi nimiž nechybí břečťan, buk, dub sloupovitý, javor, juka, lípa, platan a tis. Pouze východně (kolem bazénu) a jihovýchodně (kolem sochy Bakcha) od vily jsou rozsáhlé zatravněné plochy bez stromů. V jejím severovýchodním koutě stojí grotta a kolem ní jsou deponovány různé architektonické články (např. část klasicistního portálu z lidové architektury) či přírodniny, jako jsou kusy odloučeného čediče.