ohradní zeď s oplocením

Oplocení obepíná celou zahradu vily. Na severní, východní a jižní straně se však jedná o novodobý ocelový plot, svařený ze svislých prutů a vodorovných válcovaných profilů, nesený sloupky z ocelových trubek. Na východní straně stojí původní ohradní, či lépe opěrná, zeď s plotem postavená podél strmě vzhůru stoupajícího chodníku, který je proto přerušován schodišťovými stupni. Zeď má jednoduchý sokl z pískovcových kvádrů postavený po vodorovných odstupňovaných částech. Na jižních koncích těchto částí je z pískovcových kvádrů vztyčen pilastr zakončený římsovou hlavicí. Mezi pilastry je zeď vyzděna z lomového znělce kladeného na sebe na způsob kyklopského zdiva. Korunu zdiva tvoří pískovcové desky, na jejichž strany přechází profilace římsy z pilastrů. Nad tuto zeď jsou nad pilastry postaveny pilíře z režného cihelného zdiva zakončené pískovcovou deskou s poměrně bohatě profilovanou římsou. Tyto pilíře nesou jednotlivá pole plotu sestavená kovářsky z železných prutů, pásů a tyčí a doplněná drátěným pletivem. Ve středu těchto konkávně projmutých polí je kovářsky vytvořený nástavec korunovaný z akantových listů sestavenou heraldickou lilií. Na severním konci opěrné zdi jsou pilastry blízko sebe, protože je mezi nimi pravá dovnitř otvíravá železná branka. Za brankou schodiště vedoucí na vyasfaltovanou plochu před hlavním vstupem do vily.