kanovnický dům

Dvoupodlažní řadový městský dům o čtyřech okenních osách. Střecha sedlová, ukončena na jihu valbou, na severu patrový štít a polovalba. Hloubkově orientovaný hřeben. Parter hlavního průčelí je tvořen náznakem arkády o čtyřech osách. Jednotlivá pole jsou obdélníková s půlkruhovým nadpražím. Slepé arkády jsou lemovány profilovanou archivoltou a jsou protaženy jednoduchým soklem na úroveň terénu, nosný prvek 1. NP je pojednán kvádrovou rustikou v omítce se svazkovými klenáky. Ve třech osách zleva původně obdélná okna s půlkruhovým zaklenutím (nyní vstup do obchodu a dvě výlohy). V pravé ose vstup, dveře dřevěné, výplňové, s půlkruhovým nadsvětlíkem. 2. a 3. NP je tvořeno vysokým řádem ionských pilastrů, které dosedají na mohutnou kordonovou římsu a podpírají mohutné kladí, které ukončuje fasádu. Vysoký řád dělí fasádu na dvě pole tak, že po stranách je vždy jeden pilastr a dvojice uprostřed. Okna v 2. NP jsou obtažena šambránou s uchy, pod oknem vystupující průběžná podokenní římsa s obdélnou parapetní výplní. Okna jsou ukončena suprafenestrami tvořenými římsami (u krajních oken lichoběžníková s konkávními odvěsnami, u středních se segmentem uprostřed). Dekor s motivy lastur a girlandami. Zadní fasáda čtyřosá, zachované dřevěné dveře s nadsvětlíkem. Dvorní objekt s jedním valeně zaklenutým prostorem v linii hradeb.