kanovnický dům

Dvoupodlažní řadový tříosý dům. Střecha sedlová s hloubkově orientovaným hřebenem ukončená štíty. V parteru hlavního průčelí vlevo půlkruhový vchod s klasicistními dveřmi. Vpravo okno se segmentovou šambránou. Profilovaná kordonová římsa. Okna, lemována plochou šambránou s páskem, dosedají na profilované parapetní římsy. Obdélníková parapetní výplň vylehčená obdélným polem s vykrojenými rohy. Suprafenestra je rovná římsa na konzolách a pod ní girlanda. Složitý renesanční dvouetážový štít. Po stranách trojdílného středního pole voluty. Střední pole rozvrženo polopilíři, uprostřed dvojice drobných obloučků, mezi nimi kónický podstaveček, po stranách stupňovitě řazeny další dvojice půlobloučků. Zadní fasáda tříosá, hladká, novodobá, s trojúhelníkovými štíty.