městský dům

Zděný dvoupatrový podsklepený dům na obdélném půdorysu, v řadové uliční zástavbě, tvrdé omítky, silně zašedlé. Uliční průčelí symetricky komponované, trojosé, v přízemí 5 os. V levé ose zapuštěný vchod, v pravé mu odpovídá nika s oknem. Okna na společné parapetní římse, v líci stěny, drobně ortogonálně členěná. při zemi krihová sklepní okénka. Nad přízemím se výrazně plasticky uplatňuje předstupující parapet pojednaný vodorovnou kanelurou. Okna segmentovitě vypouklá, čtyřdílná, s úzkým zapuštěným nadsvětlíkem, meziokenní pilíře plasticky pojednány geometrickou stuhovou ornamentikou, před nimi na parapetu stojí kamenné “lavičky”na sloupcích. Okna 1. patra shora stíní silně vysazená mezipatrová neprofilovaná římsa. Ve 2. patře stěna ve třech polích konvexně vyduta, v osách jsou čtyřdílná okna obdobného členění jako v 1. patře, jejich parapetní římsy jsou však opačně vypuklé, kanelované, uprostřed opticky podepřené srostlicí ozdobných sloupků, na středním trojice maskaronů. Korunní římsa opět mohutně vysazená, přímá, zespodu v osách oken zdobena drobným plastickým motivem. Nízká sedlová střecha, hřeben rovnoběžný s ulicí, krytina: ražené tašky. Dvorní fasáda 5-ti osá, hladká, se středním schodišťovým rizalitem, v 1. a 2. patře s balkonem.