činžovní dům

Nárožní dům třípatrový, průčelí devítiosé, v přízemí kolem oken umělý kámen, v oknech mříže. V 7.ose v přízemí hlavní vchod, v 1. a 3.ose v 1.až 3.patře průběžně plné balkony. Okna trojdílná, režné cihly, nahoře plná kovová atika. levý bok - 5 os, 1.osa dvoupatrová, v přízemí okno s mřížemi, 2.osa vlevo vchod a prosklenné schodiště až do 3.patra tvořící arkýř. Režné cihly, kolem oken v přízemí umělý kámen. Nad střechou plná kovová atika. zadní průčelí bez os, režné cihly. Střecha rovná, plech, plochostropé. Dům obdélného půdorysu, na balkonech tvrdá břízolitová omítka šedé barvy, režné cihly červené. Podsklepeno. Na fasádě velký měděný státní znak - lev. Kolem hlavního vchodu žulové obložení. Z podest vchody do bytů. Zadní průčelí - 1 okenní osa schodiště.