kříž

Výškově odstupňovaná architektura kříže je umístěna na izolovaný základ. Spodní část soklu je členěna pravoúhlou paticí s navazující středovou částí ve spodní třetině pravoúhlou směrem k vrcholu zúženou a v ploše opatřenou vpadlými zrcadli přibližně tvaru kvadrilobu s profilací na třech stranách. Ve vrchlu je zakočena vyloženou profilovanou římsou, na níž dosedá pravoúhlý pylon s nízkou paticí, v ploše s vpadlými zrcadly s motivem rokaje a vegetabilních úponků na všech čtyřech stranách. V ploše zadního pole je umístěn sekaný letopočet 1759. Stěny pylonu jsou členěny obdobnými vpadlými plochami se zvonkovými závěsy na všech stranách. Nad vrcholovou římsou je umístěn vlastní těleso kříže rovného zakočení ramen s korpusem Krista proporčně nevyváženého s pohledovou akcentací partií horní poloviny těla. Boční strany svislého břevna kříže pod křížením jsou zdobeny v reliéfu celých rostlin různorodého tvaru květů. Tělo napjatých rukou a výrazně pokrčených kolenou s náklonem vpravo jsou následovány náklonem hlavy k pravému rameni. Hmotová skladba bederní roušky v téměř vodorovně řazených záhybech je upoutána v uzel na levém bohu se závěsem bez prostorového rozvedení. Na horním konci svislého břevna je v mělkém reliéfu provedena nápisová blána mírně zřasena s písmeny I N / R I. rozměry: sokl cca 0,6 . 0,6 m , výška cca 3 - 3,5 m materiál: kámen - pískovec