socha Anděla Strážce

Na obdélné jednostupňové základně čtyřboký sokl s rytými rámy na přední a zadní straně, flankovaný po stranách volutovými křídly s palmetou. Na zadní straně pod rámem vyryto FS 1865 (vyplněno bílou hmotou). Sokl završen profilovanou římsou, na ní na podnoži socha anděla v mírně nadživotní velikosti. Anděl má předkročenou levou nohu a pozvednutou levici, jíž ukazuje k nebi. Je oděn do bohatě zřaseného roucha přehozeného přes levé rameno. Na zádech mohutná křídla. Hlavu sklání doprava směrem k dítěti, na jehož hlavu pokládá svou pravici. Dítě s mírně předkročenou levou nohou a sepjatýma rukama pozvedá hlavu vzhůru. Spodní šat kryje svrchní pláštík. Materiál: pískovec Rozměry: sokl - 205 x 135 x 90 cm; socha - 195 x 90 x 55 cm