strážní domek

Přízemní dům umístěný přes silnici stojí na obdélném půdorysu, zastřešený je valbovou střechou. Ve střešní rovině užší strany vybíhá na každé straně bíle omítaný pultově zastřešený vikýř s jedním oknem. V ose hlavního průčelí vybíhá vikýř s oválným oknem a volutovými křídly. Krytina je novodobá živičná červené barvy. Vnější stěny jsou bíle omítané. Zadní průčelí má omítku značně degradovanou a vystupuje smíšené zdivo. Hlavní průčelí je tříosé se vstupem uprostřed. Vstup je rámován bosáží, vlastní ostění je vpadlé do omítky s geometrickým dekorem v nadpraží. Dveře jsou dřevěné jednokřídlé dovnitř otevíravé s hnědou povrchovou úpravou. Okenní otvory jsou orámovány jednoduchou vpadlou šambránou. Výplň je v dřevěném profilu dvojitá. V líci osazená křídla jsou ven otevíravá dělená na čtyři okenní tabule.