dům

Obytný dům je patrový obdélného půdorysu (s menším křídlem vybíhajícím západním směrem) se sedlovou střechou s krytinou z režných bobrovek orientovaný štítovou stranou do ulice, od které je oddělen předzahrádkou s nízkým plotem. Západní křídlo je nižší než hlavní část a je kryto sedlovou střechou s se svisle bedněným štítem, stěny jsou bíle omítané. Plot před hlavním průčelím tvoří nízká omítaná podezdívka se sloupky zakončené kamennými hlavicemi s koulemi. Mezi sloupky jsou celkem tři pole plaňkového plotu směrem do ulice a dvě pole po stranách. Obytný dům má z lomového zdiva zděné přízemí, které je bez omítky. Patro je hrázděné s bíle upravenou pohledovou vymazávkou a dřevěnými prvky v tmavě hnědém provedení. Štít do ulice je převýšený svisle bedněný, v horní třetině bedněný šikmo. Ve štítu je jedno po dvou sdružené okno. Uliční průčelí je v přízemí a patře tříosé. Bobrovkou krytá střecha je doplněna volskými oky. V patře je směrem do dvora připojena pavlač přístupná jednoramenným dřevěným schodištěm.