kříž

Kamenný krucifix z roku 1791 se nachází na pozemku lesa za městem, cca 30 m od místní komunikace. Na nízkém základovém stupni čtvercového půdorysu je postaven hranolový podstavec s patkou v horní polovině projmutou, ukončenou oblounovou římsou. Střední část podstavce je dole konvexně vypnutá a na čelní straně doplněná reliéfní oválnou kartuší z jednoduše tvarovaných rokajových hřebínků. V kartuši je vytesán nápis. Na podstavec dosedá vlastní kříž s nízkou patkou a vysokým kónickým dříkem, jehož čelní strana je orámována linkou a doplněná třemi kanelurami. Ramena kříže jsou liliovitě ukončená, v horní části kříže je situována tabulka INRI. Na kříži je umístěn korpus Krista v podživotní velikosti, sumárnější modelace, zlidovělého pojetí.