sloup se sochou Panny Marie Immaculaty

Na kvádrovém podstavci umístěn sloup s listovou hlavicí nesoucí sochu Panny Marie Immaculaty. Podstavec se skládá z nízké patky ukončené zvonovnicí, na níž je umístěn vysoký hranol ukončený odstupněnou římsou. Na čelní straně hranolu reliéf překřížených palmových listů a nápis. Sloup má nízkou čtvercovou patku, nad ní prstenec. Zemskou sféru, na níž stojí figura Panny Marie Immaculaty, obtáčí had s jablkem v tlamě. Immaculata stojí v mírném kontrapostu, pravou nohou se dotýká pozlaceného srpku měsíce, levou šlape na hada. Kolem hlavy má pozlacenou svatozář z hvězd. Plášť a šat je jemně dekorativně nařasený, v partii dolních končetin k tělu těsně přiléhá. Dle restaurátorské zprávy figura vytesána z polychromovaného glaukonitického pískovce, zemská sféra z maletínského pískovce, sloup a sokl zřejmě z pískovce místní provenience.