boží muka

Na masivní kubické základně přecházející v horní části v komolý jehlan je nakoso posazena třístupňová hranolová patka dříku božích muk opakující ve zmenšené formě tvar základny tvořená třemi prorůstajícími, vůči sobě nakoso orientovanými hranoly završenými komolými jehlany, kterými prorůstají hranoly vyšších stupňů a vytváří tak kaleidoskop trojúhelníkových plošek. Z patky vyrůstá polygonální dřík vespod a nahoře doplněný polojehlany vybíhajícími z patky a spuštěné z hlavice. Čtyřboká hlavice zdobená na čelní straně plasticky vystupujícím reliéfem kolčího štítu nese hranolovou kaplici se stěnami členěnými v plné ploše mělkými nikami podoby ústupkových portálků tvořených přetínavými pruty nahoře sklenutými do záclonových záklenků. Vnější, nahoře překřížené a do seseknutých výběžků vytažené pruty tvoří nároží kaplice. Z místa překřížení prutů vyrůstají latinské kříže kosočtverečného průřezu napojené v pravém úhlu krátkým výběžkem na střední komolý, konkávně projmutý jehlan završený křížem opět kosočtverečného průřezu. V nikách se nachází figurální reliéfy: na čelní straně Malá Kalvárie, vzadu sv. Kateřina a na boční straně Kristus nesoucí kříž a sv. Barbora. Materiál: vápenec