sousoší Kalvárie na podstavě

Pilíř se sousoším Kalvárie je situován na návsi naproti hostinci čp. 15 „U Havlů“ vedle průjezdní komunikace. Na kamenném pískovcovém stupni o rozměru 116x120 cm postaven kvádrový sokl s oblounovým zakončením o rozměru 70x55x30 cm výšky. Na něm umístěn mírně kónický podstavec o rozměru 45x45 cm, zužující se směrem k horní části. Ve spodní části podstavce volutová křidélka. V čelním pohledu na podstavci je reliéfní výzdoba se sv. Izidorem- patronem zemědělců (držící rýč v levé ruce, pravou ruku má položenou na prsou, oděn do kratšího rozepnutého kabátce). Mezi spodními volutovými křidélky rokajová mušle. Nad hlavou patrona vyryto vročení 17/72. Zvlněná mohutná přesahující římsa o rozměru 100 cm a tloušťky 25 cm s plochou mušlí ve střední části. Velikost podstavce včetně římsy 140 cm. Na římse pod křížem umístěny stojící figury, vlevo P. Maria Bolestná, vpravo sv. Jan Evangelista. Figury esovitě prohnuté, oděny v dekorativně řasená roucha, s paprskovitými kovovými svatozářemi nad hlavami. Velikost figur 90 cm. Kamenný krucifix postaven na segmentovém soklíku o velikosti 30 cm. Ramena kříže s jetelovým zakončením, korpus nahého Krista s bederní rouškou, hlavou skloněnou k pravému rameni. Ve vrcholu nápisová páska. Velikost krucifixu 180 cm. Na římse uchycena kovová lucerna s matnými skly. Z pozdějšího období (patrně ze 2. poloviny 19. století) pochází ohrazeni čtyřmi kvádrovými kamennými patníky o velikosti 90 cm, s kovovými rámci výplně, velikost ohrádky 1,9 x 2 m. Materiálem světle červený pískovec. Celková výška 3,9 m.