kamenný kříž

V centrální části obce na vydlážděné ploše před zvonicí umístěný kamenný kříž s čelní stranou směřující směrem od silnice. Kříž stojí na dvakrát odstupněné základně, ze které vyrůstá podstavec tvořený hranolovým soklem, vysokou středovou částí v horní třetině zúženou a doplněnou volutovými křidélky a zakončený fabionovou vlnkovitou římsou s rosetou. Na čelní straně podstavce aplikován odlitek Neposkvrněné Panny Marie se svatozáří. Boční volutové strany jsou zvýrazněny píšťalami. Postupně se zužující dřík kříže vyrůstá s cibulovité základny ukončené římsou. Na římsou jemně rytý reliéf monstrance. Přibližně v polovině je spodní dřík přerušen kubickým zdobným prvkem s pásky a volutami. Na něj dosedá kříž s jetelovitě zakončenými konci a nápisovou blankou INRI. Tělo Kristovo je zpodobněno v obvyklém ikonografickém pojetí s hlavou nakloněnou k pravému rameni.