středověký hrádek Přerovec (Zámčisko)

Pozůstatky po menším hrádku se nacházejí na ostrožně mezi dvěma potoky v lese jižně od Nových Sedlic. V současné době je patrná pouze hradní fortifikace, kterou tvoří mohutný příkop a val, ohraničující hradní jádro nepravidelného oválného až trojúhelníkovitého tvaru o rozměrech cca 50 x 40 m, s delší osou orientovanou směrem východ – západ. Příkop je částečně vytesán do skály, v nejširším místě na východní, nejsnáze přístupné straně má šířku 15,5 m, u dna cca 3 m. Na severozápadní straně je příkop poměrně mělký a široký pouze 1,5 m. Z lokality pochází rozsáhlejší soubor archeologických nálezů, které jsou zastoupeny jak keramickými fragmenty, tak souborem kovových nálezů. Tyto nálezy jsou datovány do druhé poloviny 13. století.