škola

Třípatrová čtyřkřídlá dvoutraktová uzavřená dispozice s vnitřním obdélným dvorem se středním rizalitem hlavního průčelí a nárožními rizality všech čtyř křídel, je situována na okraji rozsáhlého okrasného parku s dřevinami 1. kategorie. Zděná omítaná stavba je zastřešena sedlovými střechami, krytými plechem, nárožní rizality mají střechy ve tvaru komolého jehlanu, střední rizalit mansardovou střechu. Přízemí je členěno pásovou bosáží, od patra odděleno kordonovou římsou. V ose rizalitů půlkruhově zakončená nika s vázou. Okna přízemí obdélná, segmentově zakončená, ostatních pater pravoúhle zakončená, s jednoduchou podokenní římsou. V ose středního rizalitu hlavní vstupní portál, půlkruhově zakončený, lemován pilastrovou edikulou s maskaronem v ose oblouku. Nad portálem trojboký arkýř, jehož noha vychází z maskaronu portálu. Rizalit prolamují široká obdélná okna, v patře půlkruhově zakončená. Završen je štítovým nástavcem segmentově vyklenutým s nápisem Zemský ústav pro výchovu dětí hluchoněmých a vavřínovými věnci. Ve střechách bočních rizalitů prolomena termální okna. Zadní průčelí je širší nežli přední, členěno mělkým středním rizalitem, pásovou bosáží v přízemí a osami obdélných oken. Boční fasády tvořeny přesahujícími rizality, krytými valbovou střechou, ve štítu datace 1910. V boční fasádě je umožněn boční vstup do objektu, před vstupem otevřený altán se stlačenou kupolovou střechou krytou plechem. Vstupní hala klenuta stlačenou valenou klenbou. Stěny zdobí pilastry a maskarony. V nárožních nikách dekorativní vázy. Honosné reprezentativní pilířové schodiště z umělého kamene. Dochovány původní dřevěné dvoukřídlé dveře s nástavci, zdobenými řezbami. Zárubně dřevěné.