litinový kříž

Na východní straně trojúhelné návsi stojí v těsné blízkosti kaple u západního průčelí litinový kříž. Kříž je ohrazený litinovou ohrádkou vymezenou rohovými litinovými sloupky, které jsou propojeny obdélnými díly z oválné kulatiny, vytvářející geometrické obrazce. Hranolové sloupky jsou ukončeny hlavicemi ve tvaru plamene. Vlastní kříž je tvořen vysokým dříkem, složeným z litinových desek, ukončeným vyloženou profilovanou římsou. Na čelní straně v obdélné vpadlině je umístěna datace 1818. Z podstavce vyrůstá vlastní kříž, jde o jednoduchý latinský kříž s profilovanou patkou. Pod spojením břeven je zavěšeno tělo Kristovo. Ukřižovaný je podán v obvyklém ikonografickém pojetí s dynamicky rozvlněnou rouškou. Hlava zdobená trnovou korunou je mírně nakloněna k pravému rameni. Ve vrcholu kříže je umístěna nápisová deska INRI.