chalupa

Na nepůvodní betonové náspě je situována roubená chalupa obdélného půdorysu, krytá sedlovou střechou s obháňkou, s pálenou raženou taškovou krytinou. Štít je bedněný, spáry jsou kryty svislými a krátkými horizontálními latěmi. Uprostřed štítové stěny umístěno čtvercové okénko. Čelní stěnu člení dvě osy čtvercových oken, osazených v dřevěných zárubních, levá boční stěna je členěna okenní osou a vstupem s obdélnou dřevěnou zárubní, před nímž je novodobý obdélný stupeň, obložený dlaždicemi. Po pravé straně střechy novodobý zděný komín, v místě styku s krytinou oplechován. V ose na objekt navazuje obdélná zděná patrová novostavba, krytá plechem. Přízemí je kamenné - bývalé chlévy, patro je cihelné s pavlačí kovové konstrukce ( I profily a přivařené kovové zábradlí z trubek), štít dostavěn z bílých cihel. Patro je obytné s typovými okny cca 80 x 90 cm a skleněnými dveřmi.