socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercové základně z pískovcových bloků o pěti přístupových schodech je umístěn čtyřboký sokl, ve spodní části tvarovaný. Sokl je ukončen profilovanou římsou. Na ni byly usazeni dvě sedící postavičky putti. Levý z putti drží obouručně klíč, hlavou i pohledem směřuje vzhůru k postavě sv.Jana Nepomuckého. Druhý z andílků přidržuje knihu, pravou rukou pak ukazuje nahoru, ke světci. Hlavu má od něj odvrácenu. Mezi putty byla umístěna oválná kartuš s nápisem (viz.doplňky). Samotná postava světce stojí na nízkém čtyřbokém soklu a oblačné základně. Provedena je v životní velikosti. Hlavu má mírně nachýlenu k levému rameni a pootočenu. Do popředí vystupuje pokrčené levé koleno. Světec je oděn do kanovnického roucha, s biretem na hlavě. Obě ruce jsou pokrčeny, spočívajíce na hrudi. V levé ruce drží kříž s reliéfně provedenou postavou Ježíše, pravá ruka přidržuje palmovou ratolest - kovovou. Druhým kovovým prvkem sousoší je svatozář kolem Janovy hlavy, tvořena obroučkou s pěticí hvězd. Na zadní straně soklu nápis: OBNOVENO LP 1997. Materiál: kámen - pískovec, kov.