kaple

Kaple stoji na návrší nad cestou v JV části obce. Menši stavba založená na čtvercovém půdorysu s výrazným štítovým nástavcem je orientovaná ve směru JZ-SV, s průčelím obráceným na JZ. Střecha je valbová krytá prejzy. Výrazně plasticky utvářená kaple má vyžlabená nároží rámována pilastry. Průčelí se otevírá vstupem zaklenutým stlačeným obloukem lemovaným širokou hladkou šambránou, která je v záklenku ornamentálně vykrajovaná a zdobená páskou přecházející po stranách do volut. Záklenek vrcholí klenákem a kartuši s heraldickým znakem Kinských. Páskový ornament zakončený čabrakou zdobí i plochu pod římsovou hlavici pilastrů. Průčelí vrcholí štítem zvedajícím se nad bohatě profilovanou a zalamovanou korunní římsou krytou prejzy. Konkávně vykrojený štít zdobí stejné motivy jako průčelí; je ukončený zalamovanou a bohatě profilovanou římsou krytou rovněž prejzy. Ostatní fasády jsou hladké, členěné pouze nárožními pilastry, odsazeným soklem a korunní římsou. Vnitřní prostor kaple je zaklenut klášterní klenbou s trojúhelnými výsečemi. Stěny pročleňují výklenky zaklenuté stlačeným obloukem. Předmětem ochrany je kaple.