park

Na indikační skice z roku 1834 je na ploše dnešního parku zakreslena formální zahrada s oranžérií a ovocný sad. Založení současného přírodně- krajinářského parku lze předpokládat v druhé polovině 19. století (na mapě III. Vojenského mapování jsou ještě zakresleny pouze sady). Kompozičně lze plochu parku rozdělit na dvě části, centrální travnatou plochu navazující na zahradní průčelí zámku lemovanou okružní cestou a porosty dřevin vpravo od budovy zámku. Celá úprava vykazuje rysy systematicky zakládané dendrologické sbírky. Obvodově kulisy úpravy jsou tvořeny především domácími druhy Quercus, Tilia, Carpinus, ale již v porostech na lemu centrální louky je možné nalézt zajímavé tvarové i barevné kultivary dřevin. Hlavní těžiště sbírky je však situováno do navazujících ploch, kde bylo do volné trávníkové plochy, protkané mlatovými, cestami vysazeno množství solitér např. Gingko biloba, Pinus cembra, Pinus strobus několik druhů smrků, Gleditsia triacanthos, Liriodendron tulipifera, Carya glabra, Tilia tomentosa, několika barevnými i tvarovými kultivary jsou zastoupeny javory (Acer), buky (Fagus) a duby (Quercus). Dle zpráv a fotografií z počátku 20. století se v zahradě nacházel kurt s dřevěným zahradním pavilonem, krytým doškovou střechou (odstraněn 1973), bazén kruhového půdorysu (dnes v havarijním stavu), zastřešené pódium s několika řadami lavic pro pořádání koncertů (dnes nahrazeno objektem letního kina). Před budovou zámku byly nainstalovány dvě kovové lampy na kamenných podstavcích (dnes uloženy v depozitáři). V druhé polovině 20. století bylo do parku umístěno letní kino a s tím spojená dřevěná budova na uschování kulis ve stylu lidového stavitelství, objekt kasy, WC a občerstvení. V současnosti se porosty parku nacházejí v dobrém stavu, v rámci obnovy vegetační složky došlo nejen k ošetření stávajících dřevin, ale i k novým výsadbám stromů a skupin kvetoucích keřů. V parku se nachází i hodnotné bylinné patro reprezentované především výskytem chráněné lilie zlatohlavé. Hlavní komunikace v parku jsou pokryty živičných povrchem, vedlejší jsou mlatové. V blízkosti budovy zámku je umístěná rokoková socha. Projekčně je připravována další etapa obnovy parku zahrnující rekonstrukci letního kina, cestní sítě, mobiliáře, opravu bazénu a oplocení. Rozloha 6,5 ha