socha sv. Jana Nepomuckého

Na prostranství jižně od kostela stojí kamenný šestiboký podstavec. Sekundárně umístěná litinová plastika světce v podživotní velikosti v současnosti chybí. Podstavec je umístěn na šestistranné základně, přičemž každá strana je mírně konkávně prohnutá. Směrem od jihu je podstavec přístupný jedním stupněm. Vlastní podstavec je tvořen nízkým pětibokým konkávně prohnutým soklem zakončeným oblounem a výžlabkem, s volutově vydutou trojbokou středovou částí, na kterou dosedá vyložená profilovaná římsa. Na stranách středové části jsou umístěný reliéfní kartuše – na čelní jižní straně je čtvrcený kříž, na dalších kartuších majuskulně psaný chronogram. //PRO HONORE / SANCTI IOANNIS / NEPOMVCENI / EXVOTO : OFFERT / FRANCISCVS KRZEPEL / CURATUS LOCO // a // HAEC FIGURA / SANCTI IOANNIS PATRONI / EX PIIS VOTIS / POSITA : EST / SVB DYNASTA / IOANNIS BABTISTAE / AB IMBSEM //. Z původní kamenné skulptury zůstala pouze oblačná základna s andílčími hlavičkami.